Makale Tarihi: 22.09.2023

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek Fatura (Mahsuplaşma İşlemleri İçin) Düzenlenmesi Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 28.04.2023 tarihinde imzalanan 2023-1 Ek Protokolü gereğince, 01.10.2022 tarihinden itibaren yürürlüğe alınacağı belirlenen maddi düzenlemeler için mahsuplaşma işlemlerinin Kurum tarafından başlatılması Birliğimiz tarafından Kuruma yazılı olarak iletilmişti. Bu talebimiz, Merkez Heyetimiz tarafından 10.07.2023 tarihinde gerçekleştirdikleri görüşmede T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a, 01.08.2023 tarihli görüşmede Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Eren Usul'a, ve 19.09.2023 tarihinde gerçekleştirdikleri görüşmede Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Dr. Raci Kaya'ya aktarılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 21.09.2023 tarihinde gerekli düzenleme tamamlanmıştır. Medula Eczane Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden, ilgili fatura dönemleri seçilerek, mahsuplaşma işlemleri için EK FATURA düzenlenebilmektedir.

Ek faturalar düzenlendikten hemen sonra, meslektaşlarımızca ilgili Kurum taşra teşkilatına (SSGM'ye) teslim edilebilecek ve Kurum taşra teşkilatlarınca (SSGM'ler tarafından) hemen işleme alınarak, protokolde yer alan ödeme süresi ve sıra beklenmeksizin ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Ek fatura düzenlenmesine yönelik işlem basamakları duyurumuzun devamında yer almakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

NOT:

TESLİM İLE İLGİLİ BİR ZAMAN KISITI BULUNMAMAKTADIR.
FATURA VE DÖKÜM EVRAKLARI 2'ŞER NÜSHA OLARAK SGK'YA TESLİM EDİLECEKTİR.

ZARF VE ÜST DİLEKÇEYE GEREK YOKTUR.

ECZ-FATURA entegrasyonu fatura oluşturma işlem basamakları için tıklayınız.

Kolaysoft Medula Aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlem basamakları için tıklayınız.

Kolaysoft PDF Aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlem basamakları için tıklayınız.