Makale Tarihi: 5.05.2022

Göç İdaresi Sözleşmelerinin Yenileme Süresi Hakkında

Göç İdaresi Başkanlığı ile Birliğimiz arasında imzalanan "Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Reçete Muhteviyatı İlaçlarının Karşılanması ve Reçetelerinin İncelenmesi İçin Gerekli Usul ve Esaslara Ait İşbirliği Protokolü"nün 3.1 maddesine göre, geçici koruma kapsamındaki yabancılar için ilaç temin hizmeti vermek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli eczanelerin her yılın şubat ayı içerisinde sözleşmelerini yenilemeleri gerekmekte olup, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 2022/1 Ek Protokolü'nün 04 Mart 2022 tarihinde imzalanması nedeniyle, geçici koruma kapsamındaki yabancıların reçetelerinin karşılanmasında aksama ve hasta mağduriyeti yaşanmaması adına, Birliğimiz tarafından Göç İdaresi Başkanlığı'na iletilen talebe istinaden, göç idaresi sözleşmelerinin yenileme süresi 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.