Makale Tarihi: 15.04.2021

Galvus MET Stok Zararlarının Karşılanması Hakkında

Galvus MET 1000 mg ve Galvus MET 850 mg isimli ilaçlarda 16 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir fiyat düşüşü gerçekleşmesi sonrasında, fiyat düşüşünden kaynaklanacak eczane stok zararlarının firma tarafından karşılanmasına yönelik olarak firma tarafından eczanelerden,

Her ürüne ait her karekod için,

* satış hareketinin İTS çıktısı alınarak,

* depo alış faturaları alınarak,

* elde kalan ilaçların fotoğraflarının çekilerek firmaya gönderilmesi istenmekte idi.

Birliğimiz tarafından, eczanelerin Galvus MET için stokların ve satış hareketlerinin eczane otomasyon sistemi üzerinden otomatik olarak listelenmesi çalışması TEBEOS ve Yeni TEBEOS üzerinde hazırlanmıştır.

Eczane otomasyon sistemi üzerinden, Galvus MET 850 mg ve Galvus MET 1000 mg için tüm karekodlara ait aşağıdaki işlemler tek tuşla alınabilmektedir.

* 15.02.2021 tarihindeki stokların;

* 16.02.2021 ile 19.02.2021 arasındaki satış hareketlerinin,

* 20.02.2021 ile 24.02.2021 arasındaki satış hareketlerinin,

* 25.02.2021 tarihi itibariyle stokların bilgileri otomatik olarak alınabilmektedir.

Alınacak belgede, GLN numarası ve eczane bilgisi de yer alacaktır.

Firma ile sağladığımız mutabakat sonrasında, eczanelerin tek tek İTS çıktısı, depo faturalarının alınması, elde kalan ilaçların fotoğraflarının çekilerek firmaya gönderilmesi uygulaması iptal edilmiştir.

Firma tarafından, eczanelerin aranarak, yukarıda belirtilen ve eczane otomasyonundan alınacak olan, İTS hareketlerini gösterir belge ve beraberinde, beyan formunun firmaya iletilmesinin isteneceği bildirilmiştir.

Birliğimiz tarafından belirlenen yöntem, diğer eczane otomasyonlarıyla da paylaşılacak olup, TEBEOS ve Yeni TEBEOS kullanan eczaneler tarafından, Galvus MET İTS Hareketlerinin otomatik olarak listelenmesi işlemleri için örnek ekran görüntüleri ekte yer almaktadır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunar, bu süreçteki işbirliklerinden dolayı Novartis Firmasına teşekkür ederiz.

TEBEOS İTS Ürün Hareketleri Modülü Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Yeni TEBEOS İTS Ürün Hareketleri Modülü Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.