Makale Tarihi: 9.12.2022

ÇOCUK İSTİSMARININ AMASI, FAKATI, ÇÜNKÜSÜ OLMAZ ! ÇOCUKLARIN İSTİSMARINI LANETLİYORUZ

ÇOCUK İSTİSMARININ AMASI, FAKATI, ÇÜNKÜSÜ OLMAZ !

ÇOCUKLARIN İSTİSMARINI LANETLİYORUZ

Henüz altı yaşında iken “evlilik” kisvesi altında bir şiddet ve cinsel istismar mağduruna dönüşmesine sebep olunan bir kız çocuğunun, yıllar sonra adli makamlara başvurusu ile ortaya çıkan korkunç gerçekler, akıl sınırlarını aşmış, kamu vicdanını derinden yaralamış ve tüm ülkemizi ayağa kaldırmıştır.

Çocuk istismarının görmezden gelinemeyecek ve affı söz konusu olamayacak suçlardan biri olduğu insan olan herkesin kabul ettiği bir gerçektir. Bu suçun aması, fakatı, çünküsü yoktur.

Türk Eczacıları Birliği olarak çocuğa yönelik istismarın ve şiddetin son bulması ve engellenebilmesi için çok katı ve etkili önlemlerin, tedbirlerin ve yasal değişikliklerin bir an önce ve kararlılıkla hayata geçirilmesi gerektiğini savunuyoruz.

Altı yaşında bir çocuğu, seneler süren sistematik bir istismarın mağduru haline dönüştürenlerin, bilgisi dahilinde olup da susanların hak ettikleri cezayı almaları için bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ VE 54 BÖLGE ECZACI ODASI