Makale Tarihi: 7.02.2023

Doğal Afet Reçetelerine ilişkin MEDULA Uygulamaları Hakkında SGK Duyurusu

Depremde ilaçları enkaz altında kaldığı için veya riskli durumdaki evlere girilememesi sebebiyle ilaçlarına erişemeyen vatandaşlarımızın ilaçlarını yeniden temin edebilmeleri için, Medula Sistemi'nde gerekli düzenlemelerin yapılması ve afetin meydana geldiği illerimizde, Ocak dönemi içerisinde eczanelerimizce karşılanan reçetelere ait fatura teslim süresinin uzatılması konusunda Türk Eczacıları Birliği olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na resmi yazı ile başvuruda bulunulmuş olup, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 07.02.2023 tarihinde (bugün) Medula Eczane Sistemi'nde yayımlanan “Doğal Afet Reçetelerine ilişkin MEDULA Uygulamaları” konulu duyuru aşağıdaki şekildedir;

Doğal Afet Reçetelerine ilişkin MEDULA Uygulamaları

Açıklama : Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye illerinde kayıtlı vatandaşlarımızın eczanelere müracaatlarında; Kronik hastalık raporu olan ve son 3 ay içerisinde raporla ilaç temin eden kişilerin bu ilaçlarını bir sefere mahsus olarak reçetesiz karşılanmasına yönelik sistemden 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) uyarı kodunun seçilerek işlem yapılması, E-reçete ile yapılan başvurularda; hekim tarafından provizyon tipi DOĞAL AFET seçilmiş ise reçete kaydına devam edilmesi, DOĞAL AFET seçilmemiş ise eczane tarafından Uyarı kodu 485-Doğal Afet (reçeteli ilaç tedavisi) seçilerek işlem yapılması, Kağıt reçete ile yapılan başvurularda Provizyon tipi olarak DOĞAL AFET bölümünün seçilerek işlem yapılması gerekmektedir. Duyuru kapsamındaki işlemler Geçici Koruma Kanunu Kapsamında Olan Yabancılara ait reçete ve ilaçlar için de geçerli olacaktır.

Fatura teslim süresinin uzatılmasına ilişkin Kurum tarafından duyuru yayımlanması halinde, ayrıca duyurulacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.