Makale Tarihi: 6.08.2021

Yangından Etkilenen Bölgelerde Fatura Düzenleme Tarihinin Ötelenmesi Hakkında

10.Bölge Antalya Eczacı Odası ve Türk Eczacılar Birliği'nin görüşmeleri neticesinde, her ayın 7 'sine kadar uygulanan e-fatura düzenleme tarihinin ileriye ötelenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan talep edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali ilan edilen; Antalya ili Akseki, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Manavgat ve İbradı ilçelerine yönelik olmak üzere faturaların e-belge veya kağıt belge olarak 22 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ SAAT 23.59'a kadar düzenlenebileceği duyuruldu.

Bu kapsamda, mücbir sebep hali ilan edilen ve yukarıda yer verilen İlçelerimize yönelik olmak üzere e-Belge düzenleme zorunluluğu bulunan mükelleflerin; donanım veya yazılım sistemlerinde, elektrik veya internet bağlantılarında arıza veya kesintiler yaşanması, söz konusu sistemlerinin zarar görmesi ya da yangın ile mücadelede çalışma ortamlarından veya işyerlerinden uzak kalınması vb. mücbir sebep hallerinde; 22 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ SAAT 23.59'a kadar e-Belge düzenlenmesi gereken durumlarda ve istemeleri halinde e-Belge yerine kağıt belge de düzenlenebilmesinin Gelir İdaresi Başkanlığınca uygun görüldüğü, bununla birlikte yukarıda belirtilen koşullarında herhangi bir engeli oluşmayan mükelleflerin bu süreçte belgelerini e-Belge olarak düzenlemeye devam edebilecekleri belirtilmektedir.

Yukarda adı yazan ilçelerimiz dışındaki ilçelerimiz eskisi gibi 07.08.2021 saat 23.59 a kadar faturalarını sonlandırmaları gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Türk Eczacıları Birliği duyurusu için tıklayınız.