Makale Tarihi: 28.03.2022

Majistral Reçetelerden Fiyat Farkı Alınması Hakkında

Bilindiği üzere 22/01/2022 tarihinde Türk Eczacıları Birliği tarafından MAJİSTRAL TARİFE GÜNCELLEMESİ konulu bir duyuru yapılmış T.C.Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazı ve güncel tarife doğrultusunda TEB Majistral Programımızda gerekli güncellemelerin tamamlandığı bilgisi verilmişti. (TEB Majistral Tarife Programına www.teb.org.tr üzerinden https://tebapp.tebeczane.net/majistral linki aracılığıyla erişebilirsiniz.)

Majistral Tarifenin, Medula Eczane Provizyon Sistemi'nde de güncellenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Birliğimiz tarafından başvuru yapılmasına rağmen bugüne kadar Medula Eczane Provizyon Sistemi'nde bir güncelleme yapılmamıştır. TEB Majistral Tarife ve Medula Eczane Provizyon Sistemi Majistral Reçete hesabı arasındaki tutarın Fiyat farkı olarak alınması gerekmektedir.

Fiyat farkı hesabı için TEBRP de bulunan Majistral ilaç bölümünden veya ilgili linkten Majistral Reçetenin hesaplanarak Medula Eczane Provizyon Sisteminde hesaplanan Majistral Reçete Toplam tutarı arasındaki tutarın Fiyat farkı olarak alınması gerekmekte olup,

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Örneğin :

1.TEB Majistral Tarife :

2.Medula Provizyon Sistemi Majistral Reçete girişi:

Sonuç :

248,57 - 92,02 = 156,55 TL Fiyat Farkı alınması gerekmektedir.