Makale Tarihi: 2.04.2021

ECZANELERİN ÖNÜNE KOYULAN TABELA,TOTEM,BAYRAK VB. HAKKINDA

Temsilciliğimize ulaşan şikayetlerde bazı meslektaşlarımızın eczane dışına koydukları levhalar, totemler, yön tabelaları ile görüntü kirliliğine neden oldukları, eczanelerinin reklamlarını yaptıkları ve haksız rekabete yol açarak deontoloji kurallarına aykırı davrandıkları belirtilmektedir.

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 25. maddesinde yer alan;

(3) (Değişik:RG-29/6/2019-30816) Eczanelerin bulunduğu parsel sınırları içinde olması kaydıyla, asgarî ve azamî ebatları ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen standartlarda, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte olmak kaydıyla “E” logolu ışıklı levha konulur. Eczanelerin önüne, cadde ve sokaklara seyyar veya totem tabela, afiş ve benzeri gibi haksız rekabet oluşturacak tabela ve cisimler konulamaz. Vitrinlere ürün tanıtımı amacıyla levha veya ilân yapıştırılamaz.

**Meslektaşlarımızın etik ve deontoloji kurallara uymamaları ve haksız rekabete yol açacak uygulamalar içinde bulunmaları mesleğimizin saygınlığını ciddi şekilde zedelemektedir.

Bu nedenle tüm meslektaşlarımızın eczane dışına koydukları tabela ve E-logolarının konumları ile ilgili yönetmeliğe uygun bir biçimde davranmaları ve uygunsuz durumdaki levhalarını en kısa sürede kaldırmaları gerekliliğini önemle hatırlatıyoruz.

10.Bölge Antalya Eczacı Odası Manavgat Temsilciliği