Makale Tarihi: 14.02.2023

Deprem Bölgesinde Yapılan Yardımlara Destek Hakkında

DEPREM BÖLGESİNE YAPILAN YARDIMLARA DESTEK VERMEK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE;

Bildiğiniz üzere merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler sonrasında, gönüllü Meslektaşlarımızın bölgeye sevk edilmesi ve sahra eczanelerimizin kurulmasıyla depremzedelerin ilaca erişimi, TEB Koordinatörlüğü'nde, ilk günden itibaren Odalarımız ve Meslektaşlarımız tarafından sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bölge için başlattığımız ilaç ve tıbbi malzeme desteğine gösterdikleri ilgiden dolayı tüm Meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Deprem bölgelerindeki eczanelerimizde gönüllü olarak görev almak için birçok Meslektaşımız odamıza isim yazdırmış olup, bugüne kadar;

• 10 Meslektaşımız Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yanındaki Sahra Eczanesinde destek vermiş,
  • 10 Meslektaşımız Kahramanmaraş Merkez'de bulunan Sahra Eczanesinde halen destek vermekte,
  • 4 Meslektaşımız Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde halen destek vermekte,
  • 11 Meslektaşımız da Hatay Şehir Hastanesi'nde halen destek vermeye devam etmektedirler.

Dilek Sabancı Kapalı Spor Salonu'nda, depremzedelerin muayene, ilaç, giyim vb. ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanmakta olup, deprem bölgelerinden şehrimize yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın toplu muayene olması durumlarında, Odamızca ilgili yerlere destek verilmekte ve ilaç teminleri organize edilmektedir.

Bununla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cam Piramit'te ilaç ve tıbbi malzeme toplama alanı oluşturulmuş olup, ilk günden beri toplanan yardımlar, Odamız denetiminde doğru yerlere ulaştırılmaktadır. Bu kapsamda toplanan ilaçların farmakolojik olarak ayrıştırılması deprem bölgelerindeki eczanelerimizdeki iş yükünü hafifletmekte olup bu tasnif işlemleri için iş gücüne ihtiyaç vardır.

Meslektaşlarımız deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan tüm ilaç ve tıbbi ürünleri kendileri getirebilecekleri gibi, diledikleri ecza depoları ve ecza kooperatifleri aracılığıyla da direkt olarak Cam Piramit'te bulunan ilaç toplama merkezimize gönderebilirler. Vatandaşlarımızın eczaneler aracılığı ile yaptığı ilaç ve ilaç dışı yardımlar da aynı yoldan toplama merkezimize iletilebilir.

Cam Piramit içerisinde oluşturduğumuz eczane içinde ilaç tasnifi ve sevkine yardımda bulunmak isteyen Meslektaşlarımızın, Oda sekreteryalarımıza isim yazdırmaları önemle duyurulur.