Makale Tarihi: 20.04.2020

Değerli Meslektaşlarımız

Değerli Meslektaşlarımız,

Covid-19 ile mücadele sürecinde Kaş-Kalkan dan Gazipaşa ilçemize kadar 450 km lik mesafede eczanelerimize hizmet ulaştırmaya ve meslektaşlarımızı korumaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İlimizde 1210 eczanemiz, kamu, özel hastane, depo eczacılarımız ve 3500 eczane çalışanımızla bu mücadelenin ön saflarındayız.

Antalya Eczacı Odası olarak sürecin başından itibaren meslektaşlarımızın hem sağlığının hem de maddi çıkarlarının korunması için çalışmalar yaptık. Bununla ilgili Antalya Valiliği, İl Pandemi Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile sürekli görüşmeler halindeyiz. Bizlerin ve vatandaşlarımızın en az riske maruz kalmalarını sağlayan önlemler alıyoruz. Alınan ya da alınmasını talep ettiğimiz kararların uygulanmasında meslektaşlarımızın zarar görmemesi için çabalıyoruz.

Bu doğrultuda;

1-Dezenfeksiyon firması ile anlaşarak Gazipaşa'dan Kalkan'a ÜCRETSİZ eczane dezenfeksiyonu işlemlerimizi başlattık ve halen düzenli aralıklarla devam ediyoruz.

2-Eczacı ve teknisyenlerimizin kullanımı için ÜCRETSİZ maske ve gözlük temin ederek dağıtımını gerçekleştirdik.

3-Hastaların uyması gereken kuralları gösteren Covid-19 hasta bilgilendirme ve eczane içi uyarı kartlarının dağıtımını gerçekleştirdik.

4-Maske fiyatlarının arttığı dönemde eczanelerimizin maske ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygun fiyatlı maske temin ederek tüm eczanelerimizde sabit fiyat uygulaması ile satışa sunduk. Hem tedarikçi firmaların fiyat yükseltme baskısını hem de eczacılarımızın yüksek maske fiyatlarından haksız yere sorumlu tutulmalarını engellemeyi amaçladık.

5-Eczacı ve teknisyenlerimizin İl Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları ve sokağa çıkma yasağı günlerinde kullanımı için pandemi kimlik kartları tasarladık ve dağıtımını sağladık.

6-Eczanelerimizde dezenfektan yapımı için yerel depo aracılığıyla alkol temin ettik.

7-Antalya Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile mesai saatleri ayarlaması ve Cumartesi günleri nöbet hizmeti uygulamasına geçtik.

8-İl Pandemi Kurulu ile meslektaşlarımızı korumak amaçlı kepenk arkası sağlık hizmeti sunumunu başlattık.

9-Meslektaşlarımızın iş yükü ve bulaş riskini azaltmak amacıyla C Grubu Sıralı Dağıtım Reçetelerinin elektronik ortamda onaylanabilmesini sağlayan Elektronik Onay sistemine geçtik.

10-Süreç içinde meslektaşlarımızın uğradığı haksızlıklara ve suçlamalara karşı sürekli basın ve kamuoyunu bilgilendirerek meslektaşlarımızın yanında durduk.

Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden Başkanımız, yönetim kurulumuz ve oda çalışanlarımızla birlikte pandemi süreci sona erinceye kadar siz değerli meslektaşlarımızı korumaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.