Makale Tarihi: 18.12.2021

Değerli Meslektaşlarım

Değerli meslektaşlarım,
26 Eylül 2021 Tarihinde iki farklı liste ile gerçekleşen bir seçim süreci yaşadık. Seçim sonuçları kırmızı liste ağırlıkta olmak üzere iki listeden de meslektaşlarımızın bulunduğu bir yönetim kadrosunu ortaya koydu. Seçim süreci ve seçim sonrası süreçte herkes anladı ki mesleki sorunlarımız gün geçtikçe artmakta ve bu sorunlara hep birlikte yoğunlaşarak, tek bir yürek olarak mücadele etmek ve çözüm üretmek gerekiyor. En önemli çözüm arayan sorunlarımızdan birisi de yıllardır çalışamaz ve üretemez hale gelen Türk Eczacıları Birliği'nde bir değişimin gerekliliğiydi. Seçim sonucu ile birlikte hemen Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresine yoğunlaştık. TEB seçiminde Merkez Heyeti ve Yüksek Haysiyet Divanı Asil Üyesi olmak üzere iki meslektaşımız göreve seçildiler. Antalya Eczacı Odası olarak iki üye ile Türk Eczacıları Birliğinde temsil edilmek ayrıca gurur vericidir. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

43. Dönem Olağan Büyük Kongre sonrası Başkanımız Ecz.Mehmet Ertekin büyük bir fedakârlık ve erdem göstererek her iki seçimde de başarılı bir sonuç almasına rağmen Başkanlık ve Yönetim Kurulu görevinden ayrılarak, görevi biz gençlere bırakarak örnek bir davranış göstermiş, enerjimizi tek ve yeni bir ekip olarak sorunlara derinlemesine yoğunlaşarak çözmemiz için istifa etmiştir. Makamlarımız geçicidir, yapılan projeler ve emekler yıllarca akıllarda kalacaktır. Bu açıdan Ecz. Mehmet Ertekin'e emekleri için, yıllardır fedakârca yaptığı güzel işleri için şahsım adına çok teşekkür ederim. Bir Abi'm olmasının yanında yıllarca omuz omuza çalışmaktan ve birçok güzel proje ortaya koymaktan da onur duyduğumu herkesin bilmesini isterim.

Geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri olarak çalışmalarını başlattığımız Antalya Eczacı Odası İktisadi İşletmesi adına ruhsatlı BATİANT Solüsyon ve Oksiant Solüsyon isimli antiseptik ürünlerimizin ruhsatları onaylanmış, üretim aşamalarına geçilmiştir. Bu projede en fazla emeği bulunan geçmiş dönem saymanlığımızı yapmış olan meslektaşımız Ecz. İrfan Dilki'ye teşekkürlerimi sunarım.

Tek parça bir ekip olarak mesleğimiz ve meslektaşlarımız için ekip arkadaşlarımla birlikte sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Yalnızca seçilmiş yönetim kurulu üyeleri değil, Antalya Eczacı Odası'na üye olan tüm meslektaşlarımızla birlikte ortak akıl ile çok güzel işler başaracağımıza inancım tamdır. Her zaman olduğu gibi bu dönemde herkesin desteği ile hepimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Uzm. Ecz. İsmail Erçin
Antalya Eczacı Odası