Makale Tarihi: 1.01.2021

C Grubu ve Kan Ürünü Reçete Teslim İşlemleri Hakkında

Bilindiği üzere SGK protokolün 3.7 maddesi uyarınca C grubu ve Kan ürünü reçetelerin Farmainbox sistemine girilmesi ve eczacı odası onayı alınarak fatura edilmesi gerekmektedir. Eczacı odası onayı olmayan fatura bedelleri ödenmemektedir.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci göz önünde bulundurularak ve ayrıca kâğıt israfını önlemek adına onayı yapılan Farmainbox çıktılarının tek tek çıktıları alınmadan sadece tek özet icmal çıktısı alınarak C grubu ve Kan ürünü fatura zarflarının dışına eklenen üst dilekçe ve ekleri ile birlikte zımbalanması yeterli olacaktır.

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren onaylı farmainbox icmal çıktısı eklenmeyen c grubu ve kan ürünü faturaları SGK tarafından kabul edilmeyecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Elektronik onay işlemleri kılavuzu ve Farmainbox icmal çıktısı örneği için tıklayınız.