Makale Tarihi: 13.10.2020

2020 Yılı SGK İlaç Temin ve Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri Hakkında

2020 Yılı SGK ve Tıbbi Malzeme Sözleşmelerinin yenilenmesi işlemi, covid-19 pandemisi nedeniyle bulaş riskini en aza indirmek amacıyla Odamız tarafından tüm meslektaşlarımızın eczanelerinde yapılacak şekilde planlanmıştır.

Sözleşme bedellerini oda web üye portalı “SGK Sözleşmesi“ sekmesi üzerinden ödeme işlemini gerçekleştiren meslektaşlarımıza odamız tarafından sözleşmeleri ulaştırılacktır.

Sözleşme temini için tıklayınız.

SGK Sözleşmesi” butonuna tıklandığında EBS (Eczacı Bilgi Sistemi)'ne işlemiş olduğunuz hasılat tutarı görünecekdir. Hasılat tutarında bir hata olması halinde ”Hasılat Güncelle“ butonu üzerinden interaktif vergi dairesinden alınan Ek-5 pdf dosyasının sisteme yüklenerek hasılatın düzeltilmesi gerekmektedir. Hasılat tutarına göre üyelerimizin alması gereken sözleşme bedeli ve varsa aidat borçları da aynı ekranda görüntülenecektir. Aidat ve sözleşme ödemeleri tek ekran üzerinden tahsil edilecektir. Aynı ekran üzerinden 2020 Yılı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi temin etmek isteyen meslektaşlarımız ücretsiz talep yapılabileceklerdir. (2020 Yılı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi istiyorum kutucuğunu tıklayınız.)

Ödemesini tamamlayan Antalya Merkez, Alanya ve Manavgat ta bulunan eczanelerimize sözleşme formları ertesi gün ulaştırılacaktır.

(Diğer ilçelerimize aşağıda bulunan planlamaya göre sözleşmeleri dağıtılacak ve aynı gün geri toplanacaktır.)

Hasılata Göre Kademe ve SGK Sözleşme Ücretleri

2020 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Adres değişikliği olması halinde ruhsat fotokopisi

2- Bölge Eczacı Odasından onaylı sözleşme metni.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

3- 2019 yılı satış hasılatını gösteren Ek-5 Formu(İnteraktif vergi dairesinden alınabilir)

4- Eczacı Odasından alınan yeni tarihli "Sözleşmeye engel yoktur" belgesi.(eczacı odası tarafından eklenecektir)

5- Dilekçe(Dilekçe için tıklayınız)

6- Adli sicil kaydı. (e-devlet üzerinden alınabilir)

7- Örnekleme metodu ile inceleme istenmemesi halinde bunu belirten dilekçe(Dilekçe örneği için tıklayınız)

2020 YILI TIBBİ MALZEME SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN

1- Sözleşme başvuru formu (Bu sözleşmenin ekinde yer alan Ek-6/2 formunun doldurulması gerekmektedir.)

2- Eczane tarafından imzalanmış sözleşme formunun 5. sayfası Ek-6/3'te yer alan taahhütnamenin doldurulması gerekmektedir.

3- Medikal malzeme sözleşmesi ücretsiz olarak temin edilmektedir.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

NOT:

1-Sözleşmesini ihtiyati tedbir kararı ile yenileyecek olan meslektaşlarımızın ilgili mahkeme kararlarını eczanelerinde hazır bulundurmaları gerekmektedir.

2-Odamız aracılığı ile sözleşmesini yenileyemeyen meslektaşlarımız, 30 Ekim 2020 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na bireysel olarak müracaatta bulunarak sözleşmelerini yenileyebileceklerdir.

3-İlk kez sözleşme imzalayacak olan eczacıların protokolün 7.12. maddesindeki evraklarla Kuruma bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlçeler için Sözleşme Takvimi;

16 Ekim 2020- Gazipaşa, Serik

19 Ekim 2020- Kaş, Demre

20 Ekim 2020- Korkuteli, Elmalı

21 Ekim 2020- Kemer