Değerli Meslektaşlarım,
2011 yılında büyük bir heyecan ve sorumluluk duygusuyla Antalya Eczacı Odası'nda yöneticilik görevime başladım. 14 yıl boyunca bu çatı altında siz değerli meslektaşlarıma hizmet etmenin onurunu yaşadım. Geçen yıllar boyunca odamızın neredeyse her kademesinde görev aldım; 2018 yılında Genel Sekreterlik, 2021 yılında ise Başkanlık görevine seçilerek bu sorumluluğu daha da derinlemesine üstlendim, komisyonlarda, projelerde, Birliğimizin çeşitli kurullarında mesleğimiz adına var gücümle çalıştım. Ve şimdi, bu uzun yolculuğun sonunda, hem eşime ve çocuklarıma daha fazla zaman ayırabilmek, hem de eczaneme yeniden odaklanabilmek için Antalya Eczacı Odası Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerimden ayrılma kararı aldım.
Görev sürem boyunca, birçok dönemde birlikte çalıştığım değerli Oda Başkanlarımıza ve yönetim ekiplerimize gönülden teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar ve attığımız adımlar, odamızın kurumsal hafızasında önemli yer tutmaktadır.
Bu süreçte birlikte çok değerli işler başardık.
2011 yılında göreve başlayan Başkanımız Kerem Zabun liderliğinde, mesleğimizin yıllardır beklediği “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun”un hazırlık sürecine ekip arkadaşlarımızla birlikte aktif katkı sunduk. O dönem, odamızda yazılan fikirlerin yasaya dönüştüğünü görmek, hayatımın en özel anılarından biri olarak hafızamda yer aldı. Ayrıca ekip arkadaşımız Tayfun Fidan'ın öncülüğünde hazırladığımız “Eczane Personeli Çalışma Defteri” ile Türkiye'ye örnek bir uygulama kazandırdık. Bu başarıyı paylaşmanın mutluluğu tarif edilemez.
2015 yılında göreve başlayan Başkanımız Tolgar Akkuş döneminde odamız yayınevi olarak, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Fatih Demirci, Prof. Dr. Gökalp İşcan ve Prof. Dr. Yavuz Bülent Köse'nin yazdığı ve ülkemizde bir benzeri bulunmayan “Bitkisel Drogların Makroskopik ve Mikroskopik Özellikleri” isimli eseri yayımladık. Bugün hâlâ akademik camiada başvuru kaynağı olarak kullanılan bu kitabı kazandırmanın gururunu yaşadık. Aynı dönemde odamızın İktisadi İşletmesi'ni kurarak, kurumsal sürdürülebilirlik adına çok önemli bir adım attık. Tüm katkı sunan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
2018 yılında göreve başlayan Başkanımız Mehmet Ertekin döneminde dijital dönüşüm alanında önemli bir adım atarak ve büyük bir cesaret örneği sergileyerek EczFatura Entegratörlük Sistemi'ni kurduk. Bu hizmeti bugüne kadar tüm üyelerimize ücretsiz sunduk. Ayrıca, İktisadi İşletmemizde ürün çeşitliliğini artırarak üyelerimizin hem mesleki hem de pratik ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirdik ve TİTCK ruhsatlı Batiant (Povidon İyot) ve Oksiant (Oksijenli Su) gibi ürünlerle meslektaşlarımıza katkı sağlayan bir üretim süreci başlattık. Emek veren herkese içtenlikle teşekkür ederim.
2021 yılında Başkanlık görevini devraldıktan sonra, bu vizyonu daha da ileri taşıdık. Pregnant (Erken Gebelik Testi) ve Vazelant (Vazelin - 4 çeşit) gibi ürünleri üreterek üyelerimizin hizmetine sunduk. Aynı zamanda Türkiye çapında, İstanbul, Bursa ve Güney Eczacılar Kooperatifleri'nin satış etkinliği fuarlarına katılarak ürünlerimizi ulusal düzeye taşıdık. Batiant ürünümüz ise ruhsat yenilemesi sonrası Poviant adıyla yeniden üyelerimizin hizmetine sunuldu.
Bugün, 1100'den fazla meslektaşımızın 4 yıldır kullandığı EczFatura sisteminin Türk Eczacıları Birliği'ne devri ile ilgili görüşmelerimiz sürmektedir. Hedefimiz, bu hizmetin Birliğimize kayıtlı 40.000'e yakın meslektaşımıza da ücretsiz şekilde sunulmasıdır.
Antalya Eczacı Odası yöneticisi olarak görev yaptığım bu uzun süreçte, üyemiz olsun ya da olmasın tüm meslektaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştım. Çünkü inanıyorum ki biz bir aileyiz ve bu ailenin her bireyi değerlidir. Umuyorum ki mesleğe ve sizlere küçük de olsa bir katkım olmuştur. Bugün görevimi, çalışkan, genç ve dinamik bir ekibe devrederken gönlüm çok rahat; çünkü mesleğimizin geleceğine dair inancım tam.
Tüm bu başarılar, sadece bir yönetim anlayışının değil; ortak akılla, inançla ve özveriyle çalışan bir ekibin eseridir. Bugün geriye dönüp baktığımda, bu yolculukta sizlerle birlikte üretmiş olmanın huzuru ve mutluluğu içindeyim.
Görevim süresince bana duyduğunuz güven, verdiğiniz destek ve kurduğumuz dostluklar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Odamızın geleceğine ve mesleğimizin gücüne olan inancım sonsuz. Bir meslektaşınız olarak sizlerle aynı saflarda olmaya devam edeceğim.
Unutmayalım ki:
“Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
— Mustafa Kemal Atatürk
Hepinizi Antalya Eczacı Odası Başkanı olarak son defa saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Uzm. Ecz. İsmail ERÇİN